2005-12-26

Any nou, vida nova

Com cada cap d'any, l'inconscient col·lectiu ens torna a aquelles tradicions no escrites que en aquestes dates tenim. Una d'elles, fer balanç de l'any.

I com que tots tenim les nostres coses, per mi aquest any ha estat d'aquells de baixada, de quart minvant si se'm permet la referència lunar.

Però com la roda de la fortuna sempre gira, espero que aquest any que ve girí més a millor. He passat uns bons anys a la meva empresa actual, però em sembla que em convé un canvi. Repesco algunes il·lusions perdudes en el sac de la memòria, com l'animació per ordinador, el 3D, i em plantejo si podria trobar alguna cosa en aquest sector.

Recordo amb nostàlgia el temps que vaig treballar en Realitat Virtual. Era dur, però el resultat final compensava. Una efímera creació de llums i colors, un espectacle pels sentits, una sorpresa amb profunditat de camp.

Ara, amb una mica més d'anys a l'esquena, encara em plantejo si podria tornar a treballar en el sector. Qui ho sap.

Ho apuntaré a la llista de projectes per l'any nou, a una distància prudencial d'allò de "anar al gimnàs", que ja sabem tots, durarà el que les campanades d'any nou. ;-)

2005-12-04

Ens han "offshorejat" (deee pita pita del...)

En un moviment estratègic brillant i inesperat, la meva empresa ha despatxat els 5 col·legues del meu equip i els ha substituït per un grup de desenvolupadors a la Índia. Han tingut, si més no, la sort de sortir amb una indemnització "decent".

Per la meva part, com a "pica" de sistemes, em quedo a condició d'acceptar un 24x7. La gran pregunta és: Què fas en aquests casos?

M'explico: El més "brillant" de l'assumpte ha estat que els han despatxat a un mes vista. Gent que han desenvolupat tres sistemes, un portal, una botiga B2B i un complet sistema de gestió de cursos per una acadèmia amb més de 500 centres per tot el mon durant 4 anys. Coneixen el funcionament de l'empresa, dels centres, els errors més comuns.

No sé, realment, quin valor tenen per aquesta gent els coneixements adquirits durant anys. Sembla ser que cap ni un. I ja us dic jo que arribarem a final d'any i l'equip indi encara no tindrà la menor idea d'on s'han fotut. I a final de l'any vinent, potser encara tampoc.

Per la meva part, he decidit prendre-ho d'una forma madura i ajudar en tot el possible al traspàs del marró... perdó, de la fantàstica oportunitat de desenvolupament. En el fons em sento una mica com col·laborant al traspàs de residus radioactius al tercer mon.

Això sí. Procuraré no estar al mig del merder quan, inevitablement, hi hagin les primeres ficades de gamba, inevitables.

Em pregunto perquè no fan "offshoring" dels directius... això potser sí que funcionaria. ;-)