2008-01-13

Com saber si una pila encara funciona (amb un tester)

Un apunt ràpid. Avui em trobava amb un munt de piles velles i noves barrejades (de les d'1.5V).
Com distingir-les? Un google ràpid i pam!

El criteri del 10%. Si el voltatge entre els terminals de la pila està un 10% per sota del nominal, ja la podeu enviar a reciclar.

S'agafa un "tester"(quí no en té un a casa? ;-P), es posa a mesurar voltatge (DCV), el terminal negre al cul (negatiu) de la pila, i el vermell al positiu (el que sobresurt).

Així si la lectura és més de 1.35V (1.5V - 10%), la pila (de 1.5V) encara és útil.

Pel meu gust, si no està per sobre de 1.45V, millor no fer-la servir per dispositius electrònics complexos i deixar-la per la llanterna.

Obviament, si està per sota de 1.35V, us pot deixar amb el cul a l'aire fins i tot en una llanterna.
Per les de 9V o de 4.5V, podeu seguir el mateix criteri (9V-10% = 8.1V, 4.5V-10% = 4.0V).

2008-01-10

Uns quants dibuixets més...


He creat una pachineta a googlepages per penjar-hi uns quants dibuixos que he pogut escanejar finalment, després d'una anunciada defunció del meu vell escanner HP. Són de les classes de dibuix a les que vaig els divendres. El proper començarem amb el carbonet (i els hauré de fotografiar, perquè el full és de 100x70 cm).

2008-01-01

Bon any nou!!! (Resum d'un any selvàtic)

Bon Any nou a tots!!!

Despatxo aquest any selvàtic en una festa amb karaoke de PlayStation (on finalment he tret algun rendiment al solfeig, i he quedat mig bé cridant al micro).

Es podria dir que he passat un any culturitzant-me, rascant-me la panxa (per dir-ho finament), pencant fort per "amor a l'art", convivint amb gent de les arts gràfiques, fent nous amics, recuperant els vells...

Recomano la experiència a tot aquell que se la vulgui permetre (i no em digueu "ja m'agradaria però...." perquè a més d'un li convindria desfer-se de coses que creu importants i no ho són tant). És qüestió d'estalviar una mica i plantejar-s'ho. No només els (massa abundants) funcionaris.

El primer descobriment va ser trobar-me amb la gent de la feina. De sobte, els mateixos problemes que em semblaven "terribles" mig any abans, i que els ex-companys em contaven, van perdre tota la seva substancia. És curiós com agafar distancia de les coses ens permet veure-les d'una altra manera. Normalment tenim un petit flaix al respecte quan canviem de feina, però al poc temps la nova feina ens té tant xuclats que ho oblidem. D'aquí la conveniència dels (bons) consultors.

Acabo l'any una mica preocupat respecte a les possibilitats de trobar feina en el mon del 3D. No és fàcil, i menys amb el meu perfil, que sembla que el sector d'aquest país no acaba de tenir clar (excepte en el cas dels videojocs).

En tot cas, esperem que el 2008 ens porti a tots el millor que pugui!!!!