2007-10-21

Bicing: Una altra infra-estructura infra-equipada

Sembla que és una constant d'aquest petit país nostre el tindre males infraestructures. Avui dia hi ha molt soroll amb la RENFE a Barcelona. Jo recordo tots els anys que m'he empassat el "Borreguero" per la línia Manresa-Lleida, que feia honor a les qualitats cinètiques del mol·lusc més representatiu de la geografia lleidatana (ie. anava a la velocitat dels caragols). Des que tinc cotxe, no hi he tornat a posar el peu. I ho sento, prefereixo passar per antiecològic que per idiota.

La darrera infra-estructura que ha implantat la ciutat comtal, les alegres bicicletes blanquivermelles, fa pena.

L'èxit inicial és més que comprensible: per què creieu que va triomfar? Per supersostenible i megaecològic? No. Perquè com a ÉSSERS HUMANS que som, ens donava la oportunitat de recuperar la DIGNITAT d'anar respirant l'aire contaminat de Barcelona abans que respirant les aixelles d'altri, com garrins en un camió de transport de bestiar.

Qui no prefereix pedalar sanament vorera avall? (Per cert, la ordenança municipal ha tingut l'efecte previsible: al ser una altra palla mental dels funcionariets de l'ajuntament. Com ho serà la limitació de 80 Km/h. Prenguin nota, senyors polítics nostres de via estreta).

La veritat, amb un parell de sortides en bici al dia, pràcticament t'estalvies el gimnàs. Fas cames (sobretot quan el canvi de marxes de la bici no rutlla o el fre s'enganxa), reflexes (quan el fre no s'enganxa... per molt que premis la palanca), pulmons (per cridar als vianants quan el timbre de la bicicleta no funciona), meditació (quan no hi ha llocs lliures per tornar la bici), kick-boxing (quan no funciona la connexió telefònica i no hi ha manera d'agafar bicicletes), natació quan plou, etc.

Les darreres setmanes han estat una lacra, per les constants caigudes de la línia (sospita d'informàtic vell: no han caigut les línies, se'ls penja el servidor a l'estar subdimensionat el servei). Si bé s'estan instal·lant noves estacions, encara no tenen suficient cobertura a la ciutat. Els cotxes segueixen (seguim) sent un perill pels ciclistes. Els ciclistes segueixen (seguim) sent un perill pels cotxes i els peatons. La gent es passa pel folre els carrils bici.

Crec que ja és hora de que ens independitzem... d'aquests inútils de polítics i els seus més inútils funcionaris encara.