2007-11-21

Això s'acaba...


Això s'acaba... falten dos dies per l'entrega, el dia 23, tot i que la projecció és el 30 i encara li farem retocs després. L'estress ha estat considerable, i a tots ens queda un mal regust de no poder haver arribat allà on voliem. Però això sempre passa en tot projecte que va contra una data. De fet, molt poca gent entrega el curt acabat el 23. Normalment s'entrega un montatge de tot el que es té fet.

Serà que em faig vell, però ha estat bastant curiós fer de "iaio" amb els grupets de gent més jove que tenia, desesperats, al voltant. Com es notava la falta d'experiència en projectes maratònics.

Pel que respecta al meu curt, avui i demà muntaré la pista de so, i el 23 estamparé el video i materials adicionals, i el 24 i 25 me'ls prendré de festa. No és la versió final, i segurament no el tancaré del tot fins principis de l'any que ve (si Deu vol). Em toca posar-me a currar.

La qüestió és que no se si val la pena allargar el curt, o acabar la versió actual. Parlant clar, no és una obra mestra, però vull veure-la si més no tancada. Ha estat graciós que ara que començava a trobar-li el gustet a animar, arribi l'hora d'entregar.

Fent una primera evaluació, he acumulat una bona experiència en Maya, MEL script i fins i tot API de Maya.
També he arribat a la conclusió, jo solet, que Mental Ray no serveix per producció d'animació (a menys que tinguis granges amb 200 nodes o una cosa per l'estil). Només per treure alguns mapes d'oclusió i coses semblants. M'hauria agradat poder fer servir RenderMan, però no ha estat possible.
En altres llocs on he aprés, per exemple, ha estat en el set-up del personatge. El proper tindrà els seus propis errors, però no els d'aquest. Animar amb els personatges que has montat hauria de ser exercici obligatori per qui es dedica a això, així te n'adones de com pot arribar a ajudar o perjudicar una decisió de disseny.

La millor lliçó, la d'un director que ens va visitar: Apren a dibuixar, em va dir. Tenia tota la raó del mon. "Apren a mirar" podria haver dit. Sort n'he tingut de l'ajuda d'una companya artista que m'ha donat un cop de ma (i algun clatellot ;-P).

4 comentaris:

rog ha dit...

¡¡¡Felicidades!!!

A ver cuando haces un visionado.

Unknown ha dit...

Vinga va, que el vull veure!

Anònim ha dit...

Va Ramó, que tinc ganes de dir que tinc un amic famós que fa pel.lis de dibuixos!!!!!!

Anònim ha dit...

Felicitats! Tinc ganes de veure el resultat. Se el que costa portar a bon terme qualsevol projecte, i més si te gran part creativa: mai tot et sembla prou bo o prou acabat.

Records!